Vad är lägsta tillåtna hastighet på motorväg?

Innehållsförteckning

Vad är lägsta tillåtna hastighet på motorväg?

Vad är lägsta tillåtna hastighet på motorväg?

Det finns ingen undre hastighetsgräns för fordon som är tillåtna på motorväg, men det finns en tydlig regel i trafikförordningen som säger följande: 'En förare får inte utan giltigt skäl köra med överdrivet låg hastighet,plötsligt bromsa eller på något annat sätt hindra andra förares körning. '

Vilken är den högsta tillåtna hastigheten för fordon med släpvagn?

80 KM/TIM. Högsta tillåtna hastighet för en bil med tillkopplad bromsad släpvagn. Gäller även obromsade släpvagnar om släpets totalvikt (eller tjänstevikt om den är olastad) understiger bilens halva tjänstevikt. Är du det minsta tveksam, kolla transportstyrelsens släpvagnskalkylator.

Vad är högsta hastigheten i motorväg?

1 km/tim Normalt gäller 110 km/tim på motorvägar. Lokalt kan lägre hastighet förekomma, främst i tätorter. En liten andel av motorvägarna kan få 120 km/tim. Där är det mycket hög trafiksäkerhetsstandard och måttlig trafik.

Vilken är högsta tillåtna hastighet för en buss?

Till sidan om skolskjuts. Högsta tillåtna hastighet för bussar i Sverige är 100 km/tim, under förutsättning att samtliga i bussen har tillgång till en plats med bälte, annars är högsta tillåtna hastighet 90 km/tim. I övrigt gäller vägens hastighetsgräns.

Hur snabbt får en buss köra på motorväg?

Högsta tillåtna hastighet för bussar i Sverige är 100 km/tim, under förutsättning att samtliga i bussen har tillgång till en plats med bälte, annars är högsta tillåtna hastighet 90 km/tim. I övrigt gäller vägens hastighetsgräns.

Relaterade inlägg: