Hur stor är en beagle?

Innehållsförteckning

Hur stor är en beagle?

Hur stor är en beagle?

Dessa robusta, modiga och små hundarna har ett vänligt uttryck och en kompakt och atletisk kropp. Den korta, tjocka pälsen är vädertålig och finns i ett flertal färger och mönster (se rasstandarden för mer information). En vuxen beagle är 33–40 cm i mankhöjd och väger 10–11 kg.

Hur är Beagle som sällskapshund?

Beaglen är en medelstor, korthårig drivande hund för jakt på hare, rådjur och räv. ... Beaglen är som ras glad, vänlig och lekfull och brukar fungera utmärkt såväl med barn, som med andra husdjur.SA där den framförallt är sällskapshund.

Kan man ha en beagle lös?

Det här är en hund som sällan kan vistas lös på promenaden då den har en utpräglad jaktinstinkt och ett mycket välutvecklat luktsinne. Känner den en spännande doft är den inte sen att sätta av i full fart. Det går att lära en beagle att gå lös, men det kräver enormt mycket träning.

Hur smart är en beagle?

I helhet är beaglen en livlig och intelligent hund som blir mellan tolv till femton år gammal. Den som vill ge sin beagle ett långt och friskt hundliv bör se till att den får en nyttig kost och mycket motion och gå på regelbundna kontroller hos veterinären.

Hur mycket växer hunden efter 6 månader?

Vid 6 månaders ålder kan din medelstora till stora rasvalp nå upp till ca. två tredjedelar av hans vuxna vikt. Jätte raser kommer sannolikt att vara ca. hälften av deras vuxna vikt vid denna ålder.

Relaterade inlägg: