Hur skriva Swedbank kontonummer Nordea?

Innehållsförteckning

Hur skriva Swedbank kontonummer Nordea?

Hur skriva Swedbank kontonummer Nordea?

När du ska föra över pengar till Swedbank och clearingnumret börjar på 8 anger du det femsiffriga clearingnumret och därefter kontonummer, totalt 15 siffror. Ange inga streck (-) eller punkter (.) Om kontonumret har färre siffror fyller du på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.

Vad är Nordeas clearingnummer?

  • Nedan finner du nummerserierna för Nordeas clearingnummer. 3410-4999. Du kan även finna info om clearingnummer till andra banker på vår huvudsida, samt mycket annan information relaterad till bankärenden.

Kan man använda ditt personnummer som kontonummer hos Nordea?

  • Hos Nordea kan man välja att ha sitt personnummer som kontonummer på sitt personkonto. Det innebär att den som gör en överföring till ett personkonto i de flesta fall endast behöver uppge mottagarens personnummer med 10 siffror. Om ditt kontonummer består av ditt personnummer (10-siffrigt), skall du i detta fall använder 3300 som clearingnummer.

Vilket är mitt clearingnummer?

  • Clearingnummer. Vilket är mitt clearingnummer? Om du har ett 11-siffrigt kontonummer i Nordea är clearingnumret alltid de fyra första siffrorna i kontonumret. Om ditt kontonummer består av ditt personnummer (10-siffrigt) använder du 3300 som clearingnummer.

Vad är ett clearingnummer i Bank?

  • Clearingnummer används i Sveriges riksbanks betalningssystem ”RIX” och av alla banker när du ska föra över pengar eller göra en inbetalning till ett konto hos en annan bank. Förenklat uttryckt består alltid ett svenskt bankkontonummer av ett clearingnummer och ett kontonummer. Antalet siffror i kontonumret varierar från bank till bank.

Relaterade inlägg: