Vad är det som låter på natten?

Innehållsförteckning

Vad är det som låter på natten?

Vad är det som låter på natten?

Flyttar vi oss in i skogen så är nog den mest välkända nattliga rösten morkullan, som har för vana att flyga strax över trädtopparna under kväll och natt, varv efter varv, och växla mellan de två delarna av lätet: det knarriga som låter som en korsning mellan en snuvig anka och fotsteg i osmorda kängor (ort ort ort) ...

Vilket djur tjuter?

Både vargar och hundar ylar, men vad kommunicerar de med sina läten? Den väcker fruktan och nästan vördnadsfull respekt men även en viss nyfikenhet kring dess dolda betydelse: ylande är vargens distinkta läte, men den används även, emellanåt, av hens 'domesticerade kusin' – hunden.

Vilka fåglar sjunger på natten?

Gräshoppsångare (Locustella naevia, Common Grashopper Warbler) Sång: Ett ljust surrande i högt tempo som påminner om gräshoppor. Kan pågå i upp till en halvtimme i taget och sjunger gärna under natten. Skiljs från den liknande sången hos flodsångaren på ett betydligt högre tempot.

Vilka fåglar sjunger om natten?

Rörsångare. En annan grupp sångare som håller igång på natten är acrosephalussångare dit rörsångaren hör. Den är mest vanlig att hitta i vassområden och vassrika sjöar.

Vilka djur jagar på natten?

Det finns flera djur som jagas på natten men det allra vanligaste är att man jagar vildsvin nattetid, i alla fall i de svenska skogarna. Dock förekommer även jakt på räv, liksom olika eftersök när ett skott gått fel eller när det har skett en bilolycka och man inte kan hitta djuret direkt på olycksplatsen.

Vad är det som låter i skogen?

– Bakgrundsljuden i skogen skapas av fågelkvitter, vindsus och porlande bäckar. Dessa ljud är naturliga och har en lugnande effekt på oss människor. – Det finns inga plana ljudreflekterande ytor i skogen. Ovanför våra öron har vi himlen, och från himlen reflekteras inget ljud alls.

Relaterade inlägg: