Var finns valar på Öland?

Innehållsförteckning

Var finns valar på Öland?

Var finns valar på Öland?

Valen ligger i närheten av Segerstads fyr, långt söderut längs med Ölands östra kust.

Vart ligger knölvalen på Öland?

På fredagen undersökte Jasmine Stavenow, biolog vid Statens veterinärmedicinska anstalt, den döda knölval som strandat vid Mellby ör på sydöstra Öland.

Finns det knölval i Östersjön?

Knölvalen har blivit en vanlig gäst i Sverige och ses numera här nästan varje år, både på västkusten, södra Sverige och i Östersjön. Det är den största valen som besöker oss med jämna mellanrum, de kan bli upp 18 meter och väga 30 ton. De kommer till våra vatten under sommarmånaderna för att jaga.

Vad väger valen på Öland?

Valen var 9 m lång med en uppskattad vikt på runt 15 ton. Experter bedömde att det var en kalv då en fullvuxen knölval blir ca 14 m lång och väger ca 30 ton.

Finns det valar i Sverige?

Tumlaren är en av världens minsta valar och den enda valarten som lever permanent i svenska vatten. Den unika population som lever i egentliga Östersjön är akut hotad, med bara några hundra individer kvar.

Hur har det gått med valen på Öland?

Det har gått snart två veckor sedan den stora knölvalen hittades strandad utanför Öland. ... Men förra veckan gick kommunen ut med en varning att valen kan explodera på grund av att det jäser inuti den förruttnade valkroppen. När bärgningen inleddes på måndagsmorgonen var utmaningen att få upp den på stranden.

Hur stor är en knölval?

15 – 16 mVuxen 13 – 14 mVuxen Humpback whale/Length

Relaterade inlägg: