Vad är det för insektsbett?

Innehållsförteckning

Vad är det för insektsbett?

Vad är det för insektsbett?

Myggbett, bistick eller getingstick som orsakar allergi ger kraftigare reaktioner med svårare klåda, svullnader och ofta ett försämrat allmäntillstånd. Vanliga insektsbett i Sverige: Myggor och knott.

Hur behandlar man insektsbett?

Du kan lindra svullnad orsakad av ett geting- eller bistick genom att hålla någonting kallt mot stickstället och genom att ta läkemedel som innehåller antihistamin. Om symtomen är kraftiga, kan du applicera kortisonsalva på stickstället. Vanliga smärtstillande läkemedel hjälper mot smärtan.

Vad är det för bett som kliar?

Symtom. Bett från loppor ger röda utslag som kliar kraftigt. Vanligtvis kommer utslagen på överkroppen. De kan vara från några millimeter upp till ungefär en centimeter.

Hur ser bett ut?

Betten sitter ofta där kläderna sitter åt, som vid byxlinningen. På ljus hud syns röda utslag, på mörk hud kan rodnaden vara svårare att se. Ett minimalt sår syns ofta i mitten av utslaget, som kan vara några millimeter till mer än en centimeter stort. Det är vanligast att betten sitter på överkroppen.

Kan man ha sepsis utan feber?

Men ju fler av symtomen du har, desto högre är sannolikheten att du har sepsis. Du har ofta feber, men du kan ha sepsis utan att ha feber.

Relaterade inlägg: