Vad är den gyllene regeln i hinduismen?

Innehållsförteckning

Vad är den gyllene regeln i hinduismen?

Vad är den gyllene regeln i hinduismen?

Hinduismen. Detta är summan av plikterna: Gör inte mot andra något som skulle vålla dig smärta, om det gjordes mot dig.

Vilken är den gyllene regeln i kristendomen?

Har du hört det här förut: "Gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig"? Det är något som kallas för den gyllene regeln. Ibland sägs det att det är kristen regel och att Jesus var den första att uttrycka den.

Finns Karma i kristendom?

Karma inom hinduismen och buddhismen bestämmer vilken form man ska återfödas i, efter döden. ... Som sagt, jag skulle hävda att begreppet karma inte riktigt passar in i kristendomens livsåskådning, men visst är det viktigt att handla mestadels gott under sitt liv för att få komma in i himmelriket.

När använder man mekanikens gyllene regel?

Mekanikens gyllene regel är en "lag" inom mekaniken som lyder "Det man förlorar i kraft vinner man i väg (och tvärtom)". Hävstångsprincipen är ett exempel på den gyllene regeln, där till exempel ett långt spett kan utnyttjas för att lyfta en tung sten som annars inte skulle gå att rubba.

Varför är buddhismen en religion utan någon gud?

  • Buddhismen tillhör en av världsreligionerna men är i grunden en religion utan någon gud. I centrum för kulten står istället Buddha, den upplyste, som är en läromästare och förebild som visar hur buddhisten ska leva. En filosofi och religion Bön, offer och tro på gudar är meningslöst enligt Buddha.

Vad står i centrum för buddhismen?

  • I centrum för kulten står istället Buddha, den upplyste, som är en läromästare och förebild som visar hur buddhisten ska leva. En filosofi och religion Bön, offer och tro på gudar är meningslöst enligt Buddha. Det är människan själv som har makten över sina handlingar och sitt liv.

Vad är tibetansk buddhism?

  • Lamaism, eller tibetansk buddhism som den också kallas, växte fram i Tibet på 600-talet e.Kr och är en speciell form av buddhism som har sina rötter i vajrayanabuddhismen. Lamaismen fick en särskild prägel efter att ha smält ihop med den lokala folktron på gudar, demoner och andar.

Relaterade inlägg: