Vad är det för årstid i Spanien?

Innehållsförteckning

Vad är det för årstid i Spanien?

Vad är det för årstid i Spanien?

Klimatet i Spanien varierar från tempererat i inlandet till subtropiskt i syd. Vid Atlanterkusten i norr förekommer mycket nederbörd vintertid och somrarna är kyliga. I öst och syd längs Medelhavskusten är klimatet subtropiskt med en mild vinter. Under hösten och våren faller mycket regn.

När är det som kallast i Spanien?

Det var närmare bestämt 17 december 1963 då termometern visade den jämna siffran -30 grader. Den lägsta temperaturen i ett samhälle så länge mätningar utförts i Spanien noterades i Katalonien. Året var 1956 och dagen 2 februari. Då fick innevånarna i denna by utstå 32 minusgrader.

När är det som varmast i Spanien?

Spaniens klimat Somrarna på östkusten är varma och den varmaste perioden är mellan juli och augusti.

Hur är klimatet i norra Spanien?

Nordkusten är regnrik med milda somrar. Centralplatån är regnfattig med heta somrar och ofta ganska kalla vintrar. I söder kan sommartemperaturerna i inlandet stiga till över 40 grader. Vid kustbandet mot Medelhavet är somrarna inte lika heta som i inlandet och vintrarna är milda.

Var är det varmast i Spanien?

Det varmaste området på Spaniens fastland är Andalusien med en genomsnittlig årstemperatur på 16ºC, vilket gör det till en perfekt destination året runt!

Hur varmt är det i vattnet i Spanien?

Medeltemperaturer
DagstemperaturVattentemperatur
oktoberDagstemperatur 22°cVattentemperatur 22°c
novemberDagstemperatur 17°cVattentemperatur 19°c
decemberDagstemperatur 14°cVattentemperatur 16°c
Källa: SMHI. Avvikelser kan förekomma.

Var i Spanien är det varmast på vintern?

Den varmaste staden i Europa ligger i östra Andalusien i provinsen Almería och kallas Cuevas del Almanzora. Här varierar de årliga temperaturen från ett genomsnitt på 21,5°C. Detta är också en spansk topplacering.

Relaterade inlägg: