Vad är det för klimat i Kanada?

Innehållsförteckning

Vad är det för klimat i Kanada?

Vad är det för klimat i Kanada?

Större delen av Kanada har ett kalltempererat klimat med långa och kalla vintrar. De mildaste vintrarna finner man på västkusten, som har en smal zon med varmtempererat klimat. Längst i norr härskar polarklimat med vintertemperaturer kring 40 minusgrader och sommartemperaturer under 10 plusgrader.

Vilken flod ligger i Nordamerika?

Mississippifloden, engelska Mississippi River, i storleksordning Nordamerikas längsta och världens fjärde längsta flod; 6 019 km (räknat från Missouriflodens källa). Mississippifloden avvattnar km2, dvs. över 40 % av USA:s.

Vad är de nordligaste delarna av Nordamerika?

  • De nordligaste delarna av Nordamerika (de grå områden på kartan), har polarklimat med genomsnittliga temperaturer under 10 grader året runt. De mörkgröna områdena, som täcker större delen av Alaska och Kanada, har subarktiskt klimat med något varmare somrar än i de arktiska områdena men med lika kalla vintrar.

Vad är de federala delstaterna i Nordamerika?

  • De fyrtioåtta angränsande delstaternaoch det federala distriktet, Washington, D.C., ligger i Nordamerikamellan Kanadaoch Mexiko. Delstaten Alaskaligger i den nordvästra delen av kontinenten och delstaten Hawaiiär en ögruppi centrala Stilla havet. Landet har också fem befolkade och nio obefolkade territorieri Stilla havet och Västindien.

Vad är Landavgränsningen i Nordamerika?

  • Landavgränsningen i söder växlar, vilket gör att Mexiko och Centralamerika inkluderas i varierande utsträckning. Nordamerika täcker en yta på 24,5 miljoner kvadratkilometer, eller ungefär 4,8 % av jordens yta (inkluderar Mexiko och Centralamerika). År 2008 beräknades dess befolkning till omkring 529 miljoner invånare.

Relaterade inlägg: