Vilka klimatzoner har Spanien?

Innehållsförteckning

Vilka klimatzoner har Spanien?

Vilka klimatzoner har Spanien?

Klimatet varierar mellan landets olika delar och Spanien har flera olika klimatzoner. Nordkusten är regnrik med milda somrar. Centralplatån är regnfattig med heta somrar och ofta ganska kalla vintrar. I söder kan sommartemperaturerna i inlandet stiga till över 40 grader.

Vad är värmerekordet i Spanien?

Ett nytt värmerekord har uppmätts i Spanien, 47,4 grader, i staden Córdoba i Andalusien, enligt den statliga väderlekstjänsten. – Det är extremt, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic. Rekordet är en 0,1 grader varmare än det tidigare rekordet från samma väderstation i juli 2017.

Har Spanien Medelhavsklimat?

De snöklädda Pyrenéerna avgränsar landet mot norr och Frankrike. De södra och östra delarna av Spanien åtnjuter ett behagligt medelhavsklimat. I inlandet är vintrarna kyliga och somrarna heta. Ögruppen Balearerna i västra Medelhavet och Kanarieöarna i Atlanten bidrar med många naturtyper unika för Spanien.

Var i Spanien är det varmast?

Det varmaste området på Spaniens fastland är Andalusien med en genomsnittlig årstemperatur på 16ºC, vilket gör det till en perfekt destination året runt!

Vad är det varmaste Det har varit i Spanien?

I Spanien uppmättes på lördagen klockan 17.10 lokal tid nytt värmerekord i staden Montoro i provinsen Cordoba i södra delen av landet. Med plus 47,2 grader slogs det tidigare spanska rekordet på 46,9 grader från juli 2017, som noterades på en plats i närheten.

Vad är värmerekordet i världen?

Det officiella värmerekordet på jorden uppmättes redan 1913 – då var det 56,7 grader i Death Valley. Sommaren 2020 gick temperaturmätaren upp till 54,4 grader på platsen, och i somras uppmättes samma temperatur.

Relaterade inlägg: