Vad är det för klimat i Dubai?

Innehållsförteckning

Vad är det för klimat i Dubai?

Vad är det för klimat i Dubai?

Medeltemperaturen i Dubai året om är ca 32 grader. Varmast blir det juni-september, med dagstemperaturer på nästan 40 grader. Svalast är det december-mars med dagstemperaturer på ca 24 grader. Älskar du att ligga och steka i solen kommer du att trivas här – Dubai har i snitt 11 soltimmar om dagen året om.

Hur ofta regnar det i Dubai?

Blygsamma 100 millimeter regn faller i snitt årligen över Dubai, fördelat på ungefär totalt 14 regndagar. Precis som i andra delar av mellanöstern är det under vinterhalvåret som den lilla mängden nederbörd faller. Främst mellan december och mars kan det dra in plötsliga regnväder.

Varför är det så varmt i Dubai?

Emiratet har ett tropiskt ökenklimat, vilket ger ett väder med extremt varma somrar och korta vintrar då dagstemperaturen ofta håller sig under 30 grader.

När bäst att åka till Dubai?

Den bästa tiden att semestra i Dubai är mellan december-mars då temperaturen är som behagligast och håller sig mellan 25-30 grader. ... Under sommarmånaderna, särskilt under juli och augusti är det oftast väldigt varmt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet.

Är det billigt att leva i Dubai?

Billigt är det aldrig. Kläder shoppar du till bättre priser när du är hemma i Sverige igen. En annan sak som faktiskt är dyrt i Dubai – tyvärr – är upplevelser. Att besöka Burj Khalifa, åka på ökensafari, ta en middagskryssning eller göra någon av de saker som turister i Dubai ofta vill göra, det kostar en slant.

Relaterade inlägg: