Vad är den kallaste temperaturen i Sverige?

Innehållsförteckning

Vad är den kallaste temperaturen i Sverige?

Vad är den kallaste temperaturen i Sverige?

Den allra lägsta temperatur som uppmätts vid en officiell svensk väderstation är -52,6° i Vuoggatjålme.

Hur kallt brukar det bli i Stockholm?

Stockholm Väderstatistik och klimat En sommardag i juli blir det ungefär 22 grader på dagen i Stockholm och 18 grader på natten. En vinterdag i januari är det normalt cirka 0 grader på dagen och -2 grader på natten.

När var det grader i Stockholm senast?

Snön tippas i Ladugårdslandsviken från kajkanten och Djurgårdsbron syns i bakgrunden. Bilden är tagen mellan 19. För 50 år sedan var det riktigt ruggigt. Den 3 februari 1966 mättes –25,5 grader i Stockholm. ”De som fyller 49 den 3 februari föddes på en riktigt kall dag”, säger meteorologen Sverker Hellström.

Finns det någon lägsta möjliga temperatur vilken i så fall?

Finns det någon högsta temperatur? Nej, inte på samma sätt som det finns en lägsta temperatur, absoluta nollpunkten. Men vid riktigt höga temperaturer övergår ämnen till plasma, som kan ses som en fjärde tillståndsform: fast form, flytande form, gasform och plasma.

Hur kallt kan det bli i Sibirien?

Semesterväder för Sibirien Nu i januari är det runt 4 grader på dagen i Sibirien och cirka 1 grader på natten. En sommardag i juli blir det ungefär 22 grader. På vintern är temperaturen i januari cirka 4 grader.

Hur varm är det i Sverige?

Den högsta temperaturen i Götaland är 38,0° i Målilla, i Svealand 38,0° i Ultuna, och i Norrland 36,9° i Harads den . Sveriges högsta månadsmedeltemperatur är 22,5° i Stockholm juli 2018. Tidigare rekord var 21,8 °C och uppmättes i juli 1901 i Karlstad i Värmland samt i juli 1914 i Linköping i Östergötland.

Hur varmt är det i Norrland?

Norrland Väderstatistik och klimat En sommardag i juli blir det ungefär 23 grader på dagen i Norrland och 12 grader på natten. En vinterdag i januari är det normalt cirka -3 grader på dagen och -9 grader på natten.

Relaterade inlägg: