Vilket material är bäst i strumpor?

Innehållsförteckning

Vilket material är bäst i strumpor?

Vilket material är bäst i strumpor?

Bambustrumpor, ullsockor och ullstrumpor är också ett bra val. Ull och bambu har båda antibakteriella egenskaper som bidrar till att förhindra strumporna från att börja lukta. Just ull och bambu kombineras ofta med andra material, så som bomull och polyester, i strumpor med hög andbarhet.

Vad är thermolite?

Thermolite™ producerar ett termiskt isolerande fiber som kan användas istället för dun - oftast i vinterjackor som parkas och puffer-jackor. Det tas fram från polyesterfiber som är designade med en ihålig insida för att replikera de isolerande egenskaperna hos dun.

Vad är skillnaden på sockor och strumpor?

Sockor utanpå strumpor Svensk ordbok definierar socka som ”strumpa med kort skaft” och hanterar alltså strumpa som en överordnad term, medan Svenska Akademiens ordbok håller isär de två och säger att sockan är en beklädnad som dras utanpå en strumpa.

Vilka strumpor ska man ha?

Vad du än väljer att ha för strumpor i dina vandringskängor är grundregeln alltid två skikt, d.v.s. en tunn innerstrumpa som har en nära passform och en lite kraftigare ytterstrumpa, detta gör att eventuell friktion skapas mellan skikten och ej mot huden vilket minskar risken för skavsår.

Är strumpor bra?

Överlägsen testvinnare blev den förhållandevis billiga strumpan från Åhléns och på delad andraplats hamnade strumporna från HM, som är genomgående bra och kostar 15 kronor/par och Falke, som blev minst noppig efter tvätt men har sämst slitstyrka. Strumporna är också dyrast per par.

Är Bambustrumpor bra?

Bambu är extra mjuka och följsamma och hjälper till att hålla fötterna torra vid fotsvett och motverkar odör. Bambustrumpor är antibakteriella och tar död på många bakterier vilket gör att strumporna håller sig fräschare bättre, motverkar även svampbildning.

Är viskos bra material?

Varför ska du välja viskos? Viskos är helt ärligt ett väldigt trevligt material att ha på sig: det är svalt, skönt och med fint fall. Dessutom är det lättskött: slitstarkt, skrynklar inte så mycket och är rätt lätt att få rent.

Relaterade inlägg: