Kan en termos hålla kyla?

Innehållsförteckning

Kan en termos hålla kyla?

Kan en termos hålla kyla?

Termos använder du för att hålla dryck och mat varm eller kall. Tänk varm choklad i skidbacken eller kall saft på stranden. Visste du att en termosflaska håller värmen eller kylan tack vare att kärlet har två väggar, mellan vilka det finns ett vakuum.

Kan en termos bli dålig?

Det bildas snabbt bakterier som ger dålig lukt om termosen och innehållet får ligga ett tag. Bäst är att hålla sig till hett vatten som blandas med snabbkaffe, snabbchoklad eller te i påsar. ... Termosarna är av fabrikaten Stabilotherm, Primus, Lifeventure, Asaklitt, Thermos, Ikea och Hammarplast.

Vad är en termos gjord av?

Termos, eller termoskanna är en temperaturbeständig, (isolerad) behållare som främst används till att få drycker, mat (mattermos) och annat att hålla den ursprungliga temperaturen (varm eller kall) så länge som möjligt. Namnet kommer från varumärket Thermos AG, ursprungligen en tysk tillverkare av isoleringskannor.

Hur kan man göra en egen termos?

En bra termos bör även ha låg varmekapacitet, dvs kräva lite energi för att komma upp i samma temperatur som drycken. Annars kyls drycken så snart den hälls i termosen. Detta kan man undvika om man sköljer termosen med varmt vatten innan man fyller den.

När kom termosen?

Den första termosen, tillika vakuumflaskan, uppfanns av britten och forskaren James Dewar år 1892.

Relaterade inlägg: