Hur fungerar de nya polisbilarna?

Innehållsförteckning

Hur fungerar de nya polisbilarna?

Hur fungerar de nya polisbilarna?

Den stora nyheten med de nya polisbilarna är den elektroniska utrustningen de har ombord. Inbyggda radarsensorer och kameror gör att bilarna fungerar som rullande fartkameror som kan mäta hastigheten på mötande, framförvarande och korsande trafik. Fartsyndarna fångas på video, vilket underlättar bevisarbetet.

Hur ser det ut i en polisbil?

Det yttre utseendet De vanliga radiobilarna har en polisdekor på utsidan som talar om att det är en polisbil; den har sett olika ut genom tiderna. När den kommunala polisen förstatligades infördes en enhetlig svart-vit målning och två fasta röda ljus på taket kompletterade med ett sökarljus och ett roterande gult ljus.

Varför använder polisen Volvo?

De inbyggda säkerhetssystemen i en modern Volvo gör allt de kan för att undvika kollisioner med andra bilar – om inte föraren har hundraprocentig koll på vad den gör. – Polisen får särskild utbildning i hur de kan få bilen att göra som de vill i vissa extrema situationer, om de till exempel måste ramma en annan bil.

När kommer nya polisbilarna?

Nu inleds en pilot på tre orter där bilarna används i polisens ordinarie verksamhet. Det är Uppsala, Södermalm och Solna Strand/Vreten som kommer att ingå i polisprojektet och med start från slutet av september få varsin ny bil, en Volvo XC60 respektive V90.

När kommer dom nya polisbilarna?

Under de närmsta åren byter svensk polis ut sina fordon. Det är 2 200 fordon som ska förnya den svenska polisens bilpark. Bilar som kommer under sommaren 2021.

Hur ser Civilpolisbilar?

Civila polisbilar har båda främre och bakre blåljus som vid normal belysning är svåra att upptäcka. Men även när de är släckta kan man ibland skymta en blå reflex i bakrutan eller i grillen/vindrutan. När blåljusen är påslagna råder det ingen tvekan.

Relaterade inlägg: