Hur mycket kontanter får man ta med till Grekland?

Innehållsförteckning

Hur mycket kontanter får man ta med till Grekland?

Hur mycket kontanter får man ta med till Grekland?

Kontanter på resan Om du tänker resa till eller från EU med 10 000 euro eller mer i kontanter (eller motsvarande belopp i andra valutor) måste du anmäla beloppet hos tullmyndigheterna.

Hur mycket kostar det att ta ut pengar i Grekland?

2 De flesta bankerna i Grekland ut en avgift på 2-3 € för varje bankomatuttag. Undvik Euronet då de tar ut en högre avgift än vad de grekiska bankerna gör. OBS! kan man blippa sitt kort upp till 50 €.

Vad kostar det att betala med kort i Grekland?

Avgiften är på omkring 3 Euro per uttag. Därför är det bättre att ta ut rejält med kontanter varje gång och att använda kortet för att betala så ofta som möjligt. Om du tar ut 300 Euro betalar du en procent i avgift och om du använder kortet flitigt kan 300 Euro räcka länge.

Hur betalar man i Grekland?

Redan innan den ekonomiska krisen så var kontantbetalning vanligare i Grekland än i många andra länder. Nu rapporteras det om att vissa restauranger och bensinmackar enbart tar emot betalning i kontanter. Därför är rådet att ta med sig ett eller flera kort samt mer kontanter än vanligt i euro.

Hur mycket kontanter får man ta med sig till Turkiet?

Om du har med dig kontanter för mer än 10 000 euro då du kommer till eller lämnar EU-området, ska du anmäla det till tullmyndigheterna.

Kan man betala med kort i Grekland?

Att betala med kort fungerar hyfsat bra. Men det finns fortfarande många som inte gör det. Så ha alltid kontanter tillgängligga. Tänk på att betalkort är stöldbegärliga. Även om det är ovanligt med stölder i Grekland ska man vara försiktig.

Är det euro i Grekland?

Grekland - Euro (EUR) Greklands valuta är euro (EUR) sedan 2001 efter att de gick med i EMU året innan. Tips! Vi rekommenderar att du tar med mindre valörer av euro, eftersom det ibland är svårt att betala med stora sedlar eller kort på landsbygden och en del mindre öar.

Relaterade inlägg: