Vilken är största religionen i Kina?

Innehållsförteckning

Vilken är största religionen i Kina?

Vilken är största religionen i Kina?

Buddismen spred sig till Kina från Indien för cirka 2 000 år sedan, och är landets mest utbredda trosuppfattning.

Vad har man för religion i Kina?

En mångfald religionsformer har förekommit i Kina genom tiderna, dels inhemska religioner som kinesisk folkreligion, konfucianism och daoism, dels buddhism, islam och kristendom. Buddhismen nådde Kina under första århundradet e.Kr. Under 600-talet kom kristendomen liksom islam (och även manikeism och judendom).

Vilka tre religioner eller filosofer är viktigast i Kina?

Taoismen. Taoismen, eller daoismen, är en gammal kinesisk livsfilosofi som bär stora likheter med buddhismen. Tillsammans med konfucianismen och buddhismen är taoismen en av Kinas tre traditionella religioner eller filosofier.

Hur många tror på konfucianismen?

Kinas religioner har 235 miljoner anhängare. I konfucianismen tror man inte på någon gud/gudar, man tror på att man ska visa hänsyn och vänlighet mot de underordnade och lyda de överordnade.

Vad är det för religion i Indien?

I Indien är hinduismen den dominerande religionen, medan muslimerna är den klart största av en rad religiösa minoriteter. På många håll råder spänningar mellan hinduer och muslimer och periodvis flammar våldsamheter upp mellan de två grupperna. Ofta är våldet underblåst av extremister av politiska skäl.

Relaterade inlägg: