Hur påverkar din livsstil vår folkhälsa?

Innehållsförteckning

Hur påverkar din livsstil vår folkhälsa?

Hur påverkar din livsstil vår folkhälsa?

Regelbunden motion har säkerställd positiv effekt vid ett antal olika sjukdomstillstånd som exempelvis diabetes, hjärt-kärl sjukdom, tjocktarmscancer och depression. Den som är regelbundet fysiskt aktiv halverar risken för diabetes eller hjärtkärlsjukdom.

Vad är livsstil bra för?

Hälsa och fysisk aktivitet Rörelse och motion är viktigt för att må bra och förebygga ohälsa. Det är bevisat att fysisk aktivitet gör att vi orkar mer och känner oss gladare. Vi sover även bättre och kan lättare hantera stress och hålla vikten. Regelbunden motion minskar också risken för sjukdomar.

Hur skulle du beskriva din livsstil?

Din livsstil speglar hur du har valt att leva ditt liv. Dina värderingar, prioriteringar, preferenser och val styr hur du lever ditt liv. Du väljer själv hur du vill leva, men livsstilen delas av en grupp. Med andra ord kan ens livsstil beskrivas som den sociala identiteten eller en grupptillhörighet.

Hur kan livsstilen ha betydelse vid stress?

Med faktorer som är möjliga att göra något åt menas oftast de faktorer som har med livsstil och levnadsvanor att göra och då främst; motion, kost, rökning och alkoholvanor. Våra sovmönster och olika former av stress har också stor betydelse och kan hänga ihop med om vi är utsatta för smärta och värk.

Hur påverkar levnadsvillkoren individen?

Levnadsförhållanden. Även levnadsförhållanden har stor påverkanindividens hälsa och handlar om beteenden i vardagen som individen själv kan kontrollera genom att röra på sig, äta rätt, finnas i sociala sammanhang och att kunna påverka sin situation.

Relaterade inlägg: