Vad finns det för risk om man spiller AdBlue?

Innehållsförteckning

Vad finns det för risk om man spiller AdBlue?

Vad finns det för risk om man spiller AdBlue?

Vätskan är relativt harmlöst för djur och människor, är inte giftig och kan inte explodera eller antändas. Den kan transporteras och lagras med minimal risk. AdBlue kristalliseras vid temperaturer under -11°C och om vätskan fryser, kan den tinas och användas igen.

Kan man fylla på för mycket AdBlue?

Öppna tankluckan med ett lätt tryck på den bakre delen av luckan. Öppna det blå locket till det mindre påfyllningsröret avsett för AdBlue. Fyll på AdBlue av rätt kvalitet. Överfyll inte tanken.

Vad händer om man inte tankar AdBlue?

Du måste fylla på, för om AdBlue-tanken är tom fungerar inte avgasreningen som den ska. Du kan fortsätta att köra även om vätskan är slut, men sedan går bilen inte att starta igen, om inte vätskan fylls på.

Hur får man bort AdBlue?

Har vätskan separerat är den sedan oanvändbar. Rester av AdBlue, i form av vita fläckar, torkas enkelt bort med hjälp av varmt vatten.

Vad kostar det att fylla på AdBlue?

Mängden AdBlue som pumpas från de långsammare pumparna är 10 liter per minut medan lastbilspumparna är anpassade för 40 liter per minut. Priset på vätskan från pump ligger runt 7 kronor litern. Om du som bilägare inte känner till pumparna kan det leda till onödiga extrakostnader.

Hur mycket AdBlue ska man fylla på Passat?

Om en bilist kör 1 400 mil/år med sin Passat B8, vars AdBlue-tank rymmer cirka 13 liter, kan den köras cirka 866 mil innan tanken är tom. Behovet av att fyllaAdBlue blir då 1,6 gånger/år. Bilen påminner dig så att du i god tid kan planera in ett besök hos oss för att fyllaAdBlue-tanken.

Hur ofta tankar man AdBlue?

Hur långt räcker en påfyllning? AdBlue fylls i en separat tank på bilen som rymmer omkring 10-15 liter, vilket räcker för upp till 1500 mils körning. Normalbilisten behöver alltså bara fylla på AdBlue-tanken någon gång per år.

Kan man stänga av AdBlue?

Även verkstaden som utför urkopplingen av EGR- eller adblue-systemet på ett fordon begår ett lagbrott. Trafikverket hänvisar till en färsk lagskärpning. Den lagen är gammal, hävdar man på Bilprovningen.

Hur mycket AdBlue ska man fylla på Tiguan?

Ungefärlig förbrukning I snitt förbrukar en bil cirka 1,5 liter AdBlue per 100 mil, dock varierar detta beroende på körstilen hos föraren, vilken arbetstemperatur systemet har samt vilken yttertemperatur det är.

Relaterade inlägg: