Vad finns det för natur i Danmark?

Innehållsförteckning

Vad finns det för natur i Danmark?

Vad finns det för natur i Danmark?

Danmark är ett utpräglat jordbrukslandskap. Bara 16 procent av landytan täcks av skog, hedar och gräsmark medan 7 procent är ängar, mossar och sjöar. En tiondel av landytan täcks av städer, trädgårdar, vägar och järnvägar.

Vilka är Danmarks två största sjöar?

Søndersø eller Maribo Søndersø är en sjö på ön Lolland i Danmark. Den ligger i Region Själland, i den sydöstra delen av landet, 120 km sydväst om Köpenhamn....Søndersø (Maribo)[redigera | redigera wikitext]
Søndersø
Maribo Søndersø
Sjö
Maribo Søndersø
LandDanmark

Vilka är Norges två största sjöar?

Största djup är 468 meter, men det finns inofficiella mätningar som indikerar djup på uppemot 575 meter. Det är bara insjöarna Hornindalsvatnet och Salsvatnet som är djupare. I Mjösa finns ön Helgøya, som med sina 18,34 kvadratkilometer är Norges största ö i en insjö.

Var dansk landsdel?

Danmark, är en konstitutionell monarki i norra Europa. Det egentliga Danmark gränsar till Tyskland i söder samt maritimt mot Sverige i öster....Danmark[redigera | redigera wikitext]
Kongeriget Danmark Konungariket Danmark
-Erkändsedan 700-talet
Yta
-Totalt42 931 km² (131:a)
-Vatten (%)1,53 %

Vilka är dom två största sjöarna i Norden?

Vänern är med sina 5 450 km 000 miljoner m3 vatten den största och vattenrikaste sjön. Sett till ytan följs Vänern av Vättern, Mälaren, Hjälmaren, Storsjön, Torneträsk och Siljan. Dessa sjöar står för över två procent av Sveriges yta.

Vilka är dom största sjöarna i Norden?

Största Sjöarna i Nordens länder
LandStörsta sjöArea (km²)
SverigeVänern5 650
FinlandSaimen4 279
IslandÞórisvatn83–88
DanmarkArresø40

Relaterade inlägg: