Vad gäller om du blir arbetslös?

Innehållsförteckning

Vad gäller om du blir arbetslös?

Vad gäller om du blir arbetslös?

På din första dag som arbetslös behöver du skriva in dig på Arbetsförmedlingen. ... Detta gör du enkelt via Arbetsförmedlingens webbplats. Genom att skriva in dig på första dagen som arbetslös kan du få ersättning från det datumet retroaktivt även om din ansökan går igenom vid ett senare skede.

Har man rätt till sjukpenning om man är arbetslös?

Sjukanmälan för arbetslösa En person som är arbetslös kan ha rätt till sjukpenning redan från början av sjukperioden. Hen ska sjukanmäla sig första sjukdagen via Försäkringskassans självbetjäningstjänst. Där ska hen också ange i vilken omfattning hen inte kan arbeta på grund av sin sjukdom.

När anmäler man sig arbetslös?

Skriv in dig på Arbetsförmedlingen senast din första arbetslösa dag. De skyddsnät som finns i samband med uppsägning förutsätter att du visar att du står till arbetsmarknadens förfogande. Om du inte skriver in dig i tid riskerar du bland annat att förlora a-kasseersättning och inkomstförsäkring.

Kan man få bidrag om man är arbetslös?

Den som är arbetslös har under vissa förutsättningar rätt till ekonomiskt stöd i form av arbetslöshetsersättning från a-kassa, aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning.

Vad händer om man inte anmäler sig som arbetslös första dagen?

När du blivit arbetslös ska du därför redan första dagen du är arbetslös skriva in dig på arbetsförmedlingen. Om du inte skriver in dig från dag ett, riskerar du att gå miste om ersättning för de dagar du inte varit inskriven på arbetsförmedlingen.

Vad händer om man blir arbetslös när man är sjukskriven?

Vad händer om jag blir arbetslös under tiden jag är sjukskriven? Om din anställning tar slut eller om du av någon annan anledning inte längre har en anställning ska du ringa till den som handlägger ditt ärende, till kundcenter på 0771-524 524 och berätta det. Då ändrar vi så att du får rätt sjukpenning.

Relaterade inlägg: