Vad är idiomatiska uttryck på svenska?

Innehållsförteckning

Vad är idiomatiska uttryck på svenska?

Vad är idiomatiska uttryck på svenska?

Detta är en lista över idiomatiska uttryck på svenska, det vill säga fasta uttryck med en egen innebörd som inte framgår av de enskilda ordens betydelse, och som till skillnad från ordspråk kan anpassas något och fogas in i meningar.

Har de idiomatiska uttrycken på ditt modersmål någon svensk motsvarighet tror du?

Vilka idiomatiska uttryck man kan beror på flera saker till exempel ålder och om man har svenska som modersmål. Vi tänker inte på dagligdags vilken komplicerad process språkinlärning egentligen är. Är man medelålders är de mest använda idiomatiska uttrycken förmodligen självklara.

Vad klassas som modersmål?

Ursprungskriteriet säger att modersmålet är det språk man lärt sig först, och att barn som lär sig två språk från början har två modersmål. Enligt kompetenskriteriet är det språk som behärskas bäst modersmålet.

Kan man ha mer än ett förstaspråk?

När en människa kan flera språk talar man om flerspråkighet eller ibland tvåspråkighet. ... Många har svenska som förstaspråk, och lär sig ett eller flera främmande språk i skolan. En del talar ett språk hemma, ett annat språk i samhället och kanske ytterligare ett vid högre studier.

Relaterade inlägg: