Hur mycket lön har jag rätt till?

Innehållsförteckning

Hur mycket lön har jag rätt till?

Hur mycket lön har jag rätt till?

Någon övre gräns för lönen finns inte! Saknas det kollektivavtal på din arbetsplats kan arbetsgivaren erbjuda vilken lön som helst, det finns ingen lägre gräns. Om det finns en fackklubb på jobbet så kan de hjälpa dig och berätta hur löneläget är på arbetsplatsen.

Vad påverkar lönens storlek?

Dessutom är det viktigt hur företaget går ekonomiskt och var i landet det ligger. Lönen påverkas dessutom av en rad andra faktorer som har med arbetet att göra. Exempel på dessa kan vara: hur svårt arbetet är.

Hur mycket lön borde jag ha?

Det är egentligen den första frågan du bör ställa dig, innan du börjar fundera på löneanspråket. Det kan nämligen innebära omkring 100 000 kronor om året för dig, om det finns kollektivavtal. Saknas det å andra sidan kollektivavtal kan du faktiskt inte ens kräva att få en årlig lönerevision - det vill säga höjd lön.

Hur fungerar lönesättning i Sverige?

Individuell lönesättning betyder att det är individuella kriterier - kompetens och prestation - som styr vilken lön medarbetaren får. Lönen kan användas för att uppmuntra till ökade arbetsinsatser och bidra till verksamhetens utveckling. Lönen är ett strategiskt verktyg för dig som chef att styra verksamheten.

Vad är lön enligt kollektivavtal?

Om du som arbetsgivare har tecknat kollektivavtal så betyder det att det finns en minimilön att rätta sig efter. Med andra ord, en lägsta lön som gör det möjligt att leva korrekt. I olika kollektivavtal kan denna lägsta fastställda lön variera men den finns åtminstone alltid där för att ge de anställda trygghet.

Får man berätta sin lön?

Det finns inga lagregler som talar om att en anställd inte får berätta för andra personer om sin lön. ... Om man däremot i sitt anställningsavtal eller i ett annat avtal förpliktigat sig att inte tala om sin lön är man naturligtvis skyldig att hemlighålla den informationen.

Vad är en marknadsmässig lön?

Som medlem hos oss kan du få hjälp med lönestatistik och få en bild av vad som är en marknadsmässig lön. Förbundets generella rekommenderade ingångslön är 30 000 kronor. Lönemässigt kan det finnas snåla respektive generösa arbetsgivare. Region, bransch och inte minst tidigare erfarenhet spelar också in.

Vad tjänar en Kvalitetssamordnare?

50 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: