Vilka är dina styrkor och svagheter?

Innehållsförteckning

Vilka är dina styrkor och svagheter?

Vilka är dina styrkor och svagheter?

Rekryteraren frågar: "Beskriv dina starka sidor" och "Beskriv dina svagheter" Med frågorna ovan vill rekryteraren få en bild av hur du ser på dig själv men också vad du kan tillföra arbetsgivaren. För att inte bli ställd i en intervjusituation kan det vara bra att i förväg ha inventerat dina styrkor och svagheter.

Vad har du för styrkor?

Ta reda på vad du tror är din personliga styrka och varför eller be en vän att hjälpa dig identifiera vad du är bra på. Se till att inkludera en rad styrkor, inklusive kunskapsbaserade färdigheter, överförbara färdigheter och personliga egenskaper för att visa din mångsidighet.

Vilka negativa egenskaper har du?

Ofta är det dina starka sidor som blir dina svaga. Uthållighet kan till exempel bli envishet, snabbhet kan bli slarvighet. Beskriv två jobbrelaterade situationer som inträffat som belyser exempelvis din uthållighet eller envishet; en där det varit något bra samt en när det inte blev bra - då får du en balans i svaret.

Vilka är dina svagheter?

"Vilka är dina svagheter?" Var ärlig här. Svaret ska visa på självinsikt, att du vet om dina svagheter och lärt dig hantera dem. Kom också ihåg att en egenskap som är en svaghet i en situation kan vara en styrka i en annan.

Vilka är dina starka och svaga sidor?

När du tar upp dina svaga sidor ska du använda dig av exempel som är relaterade till antingen kompetenser/vanor eller egenskaper. Du kanske vill välja vilka du ska fokusera på utifrån vilken typ av jobb du blir intervjuad för.

Vad ska man svara på dåliga egenskaper?

Ett väldigt vanligt svar på frågan är "Jag är envis". Att vara envis är enligt mig till 99% något positivt. Försök inte lura i mig som rekryterare att det är något du tycker är en negativ egenskap. Ett annat vanligt svar är att man tex säger "Jag är nog FÖR initiativrik."

Vilka tre egenskaper brukar man dela in styrkan i?

Gör en lista över dina kunskaper och dela in dem i tre kategorier:

  • Kunskapsbaserad kompetens: Kompetens som har uppnåtts via utbildning och erfarenhet (t.ex. ...
  • överförbara kunskaper: De “mobila” kunskaper du tar med dig från jobb till jobb, t. ...
  • Personlighet: Dina unika, personliga kvaliteter såsom t.

Relaterade inlägg: