Vilka sexuella läggningar känner du till?

Innehållsförteckning

Vilka sexuella läggningar känner du till?

Vilka sexuella läggningar känner du till?

Det är olagligt. I lagen är det bisexualitet, heterosexualitet och homosexualitet som räknas som sexuella läggningar.

Vad innebär sexuella läggning?

Sexuell läggning beskriver vilket eller vilka kön du blir attraherad av eller kär i. En sexuell läggning kan handla om preferens, identitet och praktik. Preferens är vad du gillar och vem du vill ha sex med.

Hur vet man vilken läggning man har test?

Erotic Response and Orientation Scale utvecklades av psykologen Michael Storms för att lösa problem med Kinsey Scale Test som många ansåg vara ett för binärt test av sexuell läggning. Vad är din sexuella läggning? ... För var och en av följande frågor, ange hur ofta det har hänt dig.

Vad är Aromantiker?

En person som inte blir kär i personer, som inte är intresserad av att ha kärleksrelationer, eller som blir kär i personer eller är intresserad av att ha kärleksrelationer bara under vissa förutsättningar. Olika personer är aromantiska på olika sätt.

Vad säger lagen om diskriminering av personens sexuella läggning?

Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med könsidentitet och könsuttryck. Lagen gäller inom arbetsliv, utbildning, hälso- och sjukvård, varor, tjänster och flera andra samhällsområden. Förbudet är i princip lika för samtliga diskrimineringsgrunder, med några få undantag.

Relaterade inlägg: