Vad finns i det medvetna och omedvetna?

Innehållsförteckning

Vad finns i det medvetna och omedvetna?

Vad finns i det medvetna och omedvetna?

Människans psyke är enligt Freud indelat i tre olika delar som kan illustreras som ett isberg. Dessa delar är det medvetna, som utgör toppen av isberget, det förmedvetna som är delen mellan det medvetna och det omedvetna och det omedvetna som är botten på isberget och utgör den största delen av vårt psyke.

Vad betyder det att en stor del av vårt själsliv är omedvetet?

Termen syftar på att Freud såg människans själsliv som en kamp mellan olika krafter i vårt inre. ... Det flyter med en sjundedel av sin egen massa ovanför vattenytan." Freud menade med detta att att vi är till stor del omedvetna med den inre kampen som pågår inom oss och vi är inte medvetna om varför vi handlar som vi gör.

Vad finns i det omedvetna enligt Freud?

omedvetet, det omedvetna, den del av det psykiska livet som försiggår i vårt inre utan att vi kan varsebli det annat än som spår. Upptäckten av det omedvetna tillskrivs vanligen Sigmund Freud, men förekomsten av ett omedvetet själsliv har förutsatts och beskrivits av många tidigare tänkare.

Vad finns i vårt omedvetna undermedvetna enligt det psykodynamiska perspektivet?

Dynamiska modellen Samt med tre delsystem d.v.s. detet, jaget och överjaget. – Detet, är våra biologiska drifter t. ex. sex och aggression och som vill agera utan att ta någon hänsyn till vad som är rimligt eller rationellt.

Relaterade inlägg: