Vad innehåller färska hallon?

Innehållsförteckning

Vad innehåller färska hallon?

Vad innehåller färska hallon?

Hallon är fiberrika och innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium och är dessutom slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor. Hallon innehåller gott om antocyaniner. Antocyaniner hjälper till att skydda dina små blodkärl och ökar cirkulationen.

Vad innehåller hallon för näringsämnen?

Hallon är en riktig fiberbomb som hjälper till att reglera kolesterolhalten och innehåller vitaminer som C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Bären verkar dessutom slemlösande och avgiftande och innehåller dubbelt så mycket ellaginsyra som jordgubbar.

Vad har hallon för färg?

Vanligast är röda hallon, men även gula förekommer. Bären börjar mogna runt juni, men den stora skörden kommer i slutet av juli/augusti då plockandet måste ske omkring varannan dag för att inte bären ska förfaras.

Vad innehåller röda vinbär?

Röda vinbär innehåller massor med pektin. Just pektin är en höjdare för att hålla blodsockret i schack. Dessutom så är vinbären fullproppade med värdefulla antioxidanter och mineralen kalium. Kalium är bra för hjärtat och hjälper till att stabilisera blodtrycket.

Vad innehåller bigarråer?

Mineralämnen
ÄmneMängd per 100gInnehåller % av RDI
Järn0.32.1 %
Kalcium172.1 %
Kalium28614.3 %
Magnesium82.1 %

Varför är det bra att äta hallon?

Hallon är otroligt nyttiga. De vackra röda bären är späckade med fibrer som gör dig mätt och magen glad. Dessutom innehåller hallon massor av sunda antioxidanter som både skyddar mot cancer och stärker immunförsvaret.

Vad har bär för näringsämnen?

En portion blandade bär (125 g) innehåller 89 procent av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C, 10 procent av folat och 4 procent av det rekommenderade dagliga intaget av retinolekvivalenter för vuxna.

Relaterade inlägg: