Vad gör de olika näringsämnena i kroppen?

Innehållsförteckning

Vad gör de olika näringsämnena i kroppen?

Vad gör de olika näringsämnena i kroppen?

Näringsämnen är ämnen som tas upp av kroppen och är bra för tillväxt och utveckling. Dessutom hjälper de till att bibehålla kroppens normala funktioner. ... Energigivande näringsämnen: Fett, proteiner och kolhydrater är näringsämnen som ger energi.

Vilka är våra 6 olika näringsämnen?

Kroppen behöver en blandning av olika näringsämnen varje dag för att du ska må bra. Dessa näringsämnen är kolhydrater, fett, proteiner, vitaminer och mineraler....Mineraler

  • järn.
  • selen.
  • jod.

Varför är det viktigt att vi äter proteiner?

Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. Det behövs bland annat för att bygga upp celler och för att bilda enzymer och hormoner. Många är rädda att inte få i sig tillräckligt mycket protein.

Varför är det bra att äta fisk?

Torsk är en bra källa till jod, som hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning. Vår kost kan påverka en rad viktiga riskfaktorer för utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdomar, till exempel höga kolesterolvärden, högt blodtryck och ökad risk för blodproppar.

Vilken fisk är bra att äta?

Feta fiskar, som lax, sill och makrill, är rika på omega-3-fetter som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom och är viktiga för hjärnans utveckling och funktion.

Relaterade inlägg: