Vilken kommun tillhör Hyllinge?

Innehållsförteckning

Vilken kommun tillhör Hyllinge?

Vilken kommun tillhör Hyllinge?

Åstorp MunicipalityHyllinge / Municipality Åstorp kommun ligger i den nordvästra delen av Skåne och består av 9234 hektar. Kommunen tillhör Öresundsregionen och är beläget på Söderåsen. De fyra stora tätorterna i kommunen är Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång.

Vad betyder Hyllinge?

Historien om Hyllinge är grå och lerig ja egentligen mycket kolsvart ! Det var det svarta "guldet" stenkol som hade hittats efter provborrningar. I folkmun fick trakten namnet "Klondike" , kanske en syftning lite mer väster ut.

Vad händer med Familia i Hyllinge?

2014 köpte Thon Property köpcentrat med ambitionen att utveckla det till Sveriges första outlet- och upplevelsecenter. Köpcentrat skulle stå klart 2019 med en ny entré och ett flertal matställen. Idag är Familia-skylten nedplockad och Hyllinge Cash är numera dragplåstret.

Vem äger Familia?

Familia ägs av Olav Thon gruppen AS och öppnade i september 2006. Familia ägs av Olav Thon Gruppen AS och öppnade i september 2006 i handelsområdet Hyllinge Storcenter, där Hyllinge Cash, ICA Maxi, Bauhaus med flera huserar.

Vem styr i Åstorps kommun?

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande församling och det enda organ i kommunen som väljs direkt av medborgarna. Åstorps kommun har 31 invalda ledamöter som representerar sitt parti.

När öppnade Hyllinge Stormarknad?

Den första butiken, City Gross Hyllinge, öppnades 1993 och var 2007 Sveriges tredje största dagligvarubutik (beräknat på omsättning sålde Hyllingebutiken för 652 miljoner kronor 2003). Efter butiken i Hyllinge har ännu ett antal stormarknader öppnats.

I vilken kommun ligger Åstorp?

ÅstorpÅstorp / Kommun

Hur stort är Åstorp?

7,12 km²Åstorp / Yta

När öppnade City Gross Halmstad?

2009:City Gross-butiker öppnas i Halmstad, Ljungby, Länna och Gävle.

När öppnade City Gross Sundsvall?

Nu öppnar Sveriges tolfte City Gross och läget blir i Sundsvall. Det blir kedjans nordligaste butik. Ytan blir på totalt 6 000 kvadratmeter och butiken får 55 anställda. Butiken invigs den 15 maj.

Relaterade inlägg: