Vilket län tillhör Glimåkra?

Innehållsförteckning

Vilket län tillhör Glimåkra?

Vilket län tillhör Glimåkra?

Glimåkra
Glimåkra
Tätort
LandSverige
LandskapSkåne
LänSkåne län

Vad är Glimåkra känt för?

Byn är också känd för folkhögskolan, med kristna förtecken, som bland annat har en konsthantverkslinje. En bit av Skåneleden går genom och förbi Trollabadets friluftsbad, som ligger i utkanten av byn. I Glimåkra ligger även Trollacenter, ett område för aktiviteter och rekreation.

När öppnar trollabadet 2020?

Idag, torsdagen den 17 juni, öppnar våra friluftsbad Trollabadet i Glimåkra och Hanaskogsbadet för säsongen. Baden håller öppet klockan 10-20 fram till och med den 22 augusti. Observera att mellan kl. 10-11 är den stora bassängen endast öppen för motionssim.

Vad betyder Göinge?

Göinge (danska: Gønge) är ett område i nordöstra Skåne, vilket utgjorde ett härad fram till år 1637 då det uppdelades i Västra och Östra Göinge härad. Göinge kan indelas i tre huvudsakliga naturtyper.

När öppnar Hanaskogsbadet?

Vi har två friluftsbad, Trollabadet i Glimåkra och Hanaskogsbadet som år 2021 har öppet mellan den 17 juni och den 22 augusti. Vi tar gärna i första hand betalt via Swish och betalkort eftersom vi vill minimera kontanthanteringen. OBS! Baden är obevakade och bad sker på eget ansvar.

Relaterade inlägg: