Vad är matlagningsgrädde?

Innehållsförteckning

Vad är matlagningsgrädde?

Vad är matlagningsgrädde?

Matlagningsgrädde 15 % Matlagningsgrädde är en mager, färsk osyrad grädde med ett brett användningsområde. Den passar utmärkt i såser, grytor, äggstanningar, soppor och desserter. Matlagningsgrädde har extra lång hållbarhet.

Hur tillverkas matlagningsgrädde?

Gräddprodukter tillverkas genom att man separerar mjölk till grädde och skummjölk. Gustav de Laval konstruerade den första separatorn 1879. Innan dess använde man sig av sedimentering för att skilja mjölk och grädde. Grädden flöt upp på mjölkens yta och man skummade av den för hand.

Vad består vispgrädde av?

I Sverige har vispgrädde vanligen en fetthalt på 35–40 %, men olika varianter har lägre fetthalt. Grädde med lägre fetthalt än 40 % innehåller oftast karragenan som tillsats. Så kallad mellangrädde har 27 % fett, medan halten fett i matlagningsgrädde normalt ligger omkring 10–15 %.

Vad menas med gräddmjölk?

Arla Ko® gräddmjölk är gjord på enbart färsk mjölk och färsk grädde och har en fetthalt på 6 %, vilket ger dina maträtter en god och naturlig smak. Använd den som ett alternativ till matlagningsgrädde i din sås, soppa, pastagratäng eller paj.

Vad är det för skillnad på vispgrädde och matlagningsgrädde?

Tycker man att det blir för mycket fett med vispgrädde så går det bra (om grädden ej ska vispas) att ersätta en del av vispgrädden med mjölk eller vatten så får man matlagningsgrädde . Detta blir dessutom mycket billigare än att köpa dessa gräddsorter med låg fetthalt.

Relaterade inlägg: