Vad göra Grythyttan?

Innehållsförteckning

Vad göra Grythyttan?

Vad göra Grythyttan?

Sevärt i närheten. Ta en promenad till torget och förundras över bebyggelsen från 1600-talet. Grythyttan hade ett tag stadsprivilegier eftersom man hittade silver i trakten. Loka Brunn med sin spännande historia ligger i närheten liksom Bredsjö mjölkfår där du kan du köpa den goda fårosten Bredsjö Blå.

Vem driver Grythyttan?

Sedan år 1641 har många gästgivare välkomnat gäster till Grythyttans Gästgivaregård. Sedan år 2014 är det familjen Spendrup som är stolta ägare till gästgiveriet och vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

Vilket län tillhör Grythyttan?

Hällefors kommun ligger i nordvästra Västmanland, i hjärtat av Bergslagen. Kommunen tillhör Örebro län och gränsar till Värmland och Dalarna. Kommunens yta är 990 kvadratkilometer och invånarna är fördelade på i huvudsak två tätorter, Hällefors och Grythyttan.

Vad är Grythyttan känt för?

Grythyttan är även känt för möbeltillverkning. Grythyttan Stålmöbler grundades 1895 och blev i samband med Stockholmsutställningen 1930 känd för sina trädgårdsmöbler. Det var i Grythyttan som TV-serien Kråkguldet spelades in.

Vad göra i Lindesberg?

Saker att göra i närheten av Lindesbergs Stadshotell

  • Badhuset Energikällan. Nr 2 av 6 saker att göra i Lindesberg. ...
  • Lindesberg Arena. Nr 3 av 6 saker att göra i Lindesberg. ...
  • Lindesbergs Turistbyrå ...
  • Destination Bergslagen. ...
  • Nora Turistbyra. ...
  • Kvarteret Bryggeriet. ...
  • Göthlinska Gården. ...
  • Stripa Gruvmiljö

Vem äger Loka Brunn?

Familjen Spendrupäger Loka Brunn, Grythyttans Gästgivaregård och Måltidens hus. De har 140 heltidsanställda och 350 deltidsanställda. Platsen är viktig både ur ett historiskt perspektiv när människor vallfärdade till platsen för att dricka brunn, men även idag som en stor arbetsgivare på orten.

Vad gör en Måltidskreatör?

Programmet Sommelier och måltidskreatör är en fördjupad sommelierutbildning. Du lär dig att professionellt utveckla, planera och genomföra måltiden till en gastronomisk upplevelse. Du förbereds för en karriär som sommelier, restaurangchef eller inom vinimport.

Vilken kommun tillhör Grythyttan?

Hällefors Grythyttan/Municipalities Grythyttan är en ort i Hällefors Kommun som är belägen mellan två sjöar; Torrvarpen och Sör-Älgen. I Grythyttans centrala delar inkluderas nu även Grythyttehed, som tidigare var en kyrkby i Grythyttans socken.

Hur vet man om det är Grythyttan?

Pelle Ekelin lyfter den på sniskan: – Under stolen ska det finnas en instansad stämpel med producenten Fritz Hansens namn.

Vad kan man göra i Vedevåg?

För den hurtige finns det många vackra vandringsleder runt om i bergslagen. Vill du ner i mörker? besök då Stripa gruva.... Löä är värt ett besök så även Siggebohyttan!

Relaterade inlägg: