Hur levde folket i Sparta?

Innehållsförteckning

Hur levde folket i Sparta?

Hur levde folket i Sparta?

I Sparta var alla personer lika mycket värda, fastän de också hade slavar. Spartas slavar kallades “heloter”. Heloterna var spartanernas bönder, eftersom de själva inte kunde tänka sig att arbeta med jordbruk, fick helt enkelt heloterna sköta det åt dem. ... Spartanerna var en elit som levde på folks arbete.

Hur tränade Sparta?

Själva skolan började med att man skulle göra sin egen säng och tillverka sitt eget täcke av säv. Man fick också lära sig baskunskaperna som att skriva och läsa men bara så mycket så man klarade sig i livet men inte ett dugg mer. All annan tid gick till krigsträning. Maten som de åt i Sparta var inte speciellt god.

Vad tillhör Sparta?

Sparta är en stad på halvön Peloponnesos i södra Grekland.

Hur såg man på kvinnor i Aten?

Grekland utvecklades till ett manssamhälle! Detta är hämtat från hur kvinnan ställning var i statsstaten Aten under Antiken: ... Kvinnan var omyndig från födseln till döden, hade inga medborgerliga rättigheter och ingen arvsrätt. När hon var mellan 12-15 år gifte hon sig.

Vad kännetecknar livet i Sparta?

Vad kännetecknade livet i Sparta? Ge tre exempel. Hela det spartanska samhället var militärt organiserat och genomsyrat av en säregen krigisk livsstil. Alla män i Sparta (spartanska manliga medborgare) tvungna att ta soldat examen, rättare sagt bli soldater.

Vad betyder det att leva spartanskt?

Spartanskt betyder i stort sett samma sak som enkelt.

Hur styrde man i Sparta?

Till skillnad från Athen var Sparta en extrem militärstat. Två kungar ledde landet om det var krig. Under dem fanns spartanerna som styrde i landet i fredstid. Under dem fanns perioikerna som saknade rösträtt men som arbetade med handel och hantverk.

Relaterade inlägg: