När utspelar sig Torka aldrig tårar utan handskar?

Innehållsförteckning

När utspelar sig Torka aldrig tårar utan handskar?

När utspelar sig Torka aldrig tårar utan handskar?

Serien skildrar 1980-talets Stockholm där homosexuella har börjat resa sig för ett liv i frihet. Rasmus lämnar småstaden och trångsyntheten i Koppom och flyttar till Stockholm där han lär känna den världsvane Paul som tar honom under sina vingar. Genom Paul möter Rasmus kärleken i Benjamin som är Jehovas vittne.

Vilken genre är Torka aldrig tårar utan handskar?

drama Don't Ever Wipe Tears Without Gloves/Genres

Vad menas med Torka aldrig tårar utan handskar?

Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar är en roman i tre delar där Kärleken är den första i historien om livet som homosexuell, spridningen av aids och att hitta sin plats i Stockholm under 80-talet. ... Homosexualitet betraktades länge i Sverige som en sjukdom och var starkt tabubelagt att ens prata om.

När skrevs Torka aldrig tårar utan handskar?

Jonas Gardell Torka aldrig tårar utan handskar: 1/Authors

Vad symboliserar den vita älgen i Torka aldrig tårar utan handskar?

I Torka aldrig tårar... är älgen en symbol för det som skiljer sig från normen och Rasmus pappa berättar för sin son att man förr trodde att vita älgar hade magiska krafter, men också att många vill skjuta den därför att den är genetiskt dålig för älgstammen på sikt. Också den verkliga älgen riskerar att skjutas.

Vem skrev Torka aldrig tårar utan handskar?

Jonas Gardell Torka aldrig tårar utan handskar: 1/Authors

Hur slutar Torka aldrig tårar utan handskar?

Karaktärerna i Torka aldrig tårar utan handskar blir smittade av HIV och den enda som till slut överlever är det före detta Jehovas vittnet Benjamin.

Relaterade inlägg: