Vad är det för vitaminer i avokado?

Innehållsförteckning

Vad är det för vitaminer i avokado?

Vad är det för vitaminer i avokado?

Jo avokado innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter. Att äta avokado är nyttigt för både hälsan och utseendet, eftersom den också är full med med antioxidanter.

Vad för mat innehåller A-vitamin?

Det finns stora mängder A-vitamin i inälvsmat, främst lever. Bra källor är även matfett, ost och ägg. Grönsaker och rotfrukter är bra källor till karotenoider.

Vad kan man göra med en avokado?

Avokado är ett bra komplement till smör på mackan tack vare att det innehåller bra fetter (omättade) som kommer från växtriket. Mosa och bred på mackan. Lite salt plockar fram den goda smaken.

Vilka mineraler innehåller avokado?

avokado inte bara innehåller 14 mineraler, 18 essentiella aminosyror, protein, fibrer, karotenoider, omega 3, vitamin B, C, E och K? Den innehåller dessutom massor med enkelomättat fett som är bra för hjärtat. Dessutom minskar den hungern, tar bort sötsuget och får dig att småäta mindre.

Vilka Grönsaker innehåller mest A-vitamin?

Grönsaker som har orange eller röd färg som morot, nätmelon, och spenat har ett högre innehåll av vitaminet. En portion med morötter kan lätt innehålla två gånger det dagliga behovet av vitamin A.

När TA A-vitamin?

Kosttillskott i samband med måltid (Bör ej tas tillsammans med betakaroten eller A-vitamin då de slår ut varandras effekt). Probiotika kan du gärna ta i början av din måltid. Matsmältningsenzymer tar du precis innan du börjar äta.

Relaterade inlägg: