Vad har jag på mitt ID06?

Innehållsförteckning

Vad har jag på mitt ID06?

Vad har jag på mitt ID06?

Vänd dig till din arbetsgivare för att få ta del av uppgifterna i personalliggaren. För att göra detta enklare har ID06 skapat en funktion som kallas Mitt ID06 för att din arbetsgivare på ett enklare sätt kan utge ett registerutdrag från de arbetsplatser som du har varit verksam på.

Vem får kolla ID06?

De som har rätt att ta del av uppgifterna är platsansvarig/ID06-administratören på arbetsplatsen och Skatteverket i samband med oannonserade kontrollbesök. Din arbetsgivare har även rätt att ta del av uppgifterna.

Hur många ID06 kan man ha?

Kan en person ha flera kort? Ja, en person kan ha ett kort för varje anställningsavtal den har.

Är ID06 personligt?

ID06-systemets byggstenar: Ett personligt ID06-kort som är obligatoriskt för alla som vistas på en ID06-ansluten arbetsplats. Läsarutrustning eller mobilappar för in- och utregistrering i arbetsplatsens personalliggare med spårbara loggar.

Hur kan jag se mina utbildningar?

För att se vad som gäller för dina utbildningar, gå in på universitetets eller högskolans webbplats. Om du redan har fått reell kompetens eller undantag ska du ladda upp beslutet på Mina sidor eller skicka det till Antagningsservice.

Hur ser man utbildningar på ID06?

Med stöd av ID06 ackrediterade läsare kan de enkelt och snabbt ta reda på vilka utbildningar och behörigheter som företagets och underentreprenörers medarbetare har.

Vem ska beställa ID06?

Nej, företag får endast beställa ID06-kort till personer som har en anställning i deras företag och som företaget då följaktligen till Skatteverket betalar löneskatt och erfordrade arbetsgivaravgifter för.

Vem beställer ID06?

Arbetsgivaren på ditt företag är ansvarig för att beställa de anställdas ID06-kort.

Kan man ha flera ID06?

Detta betyder att man måste vara anställd på företaget för att få ID06-kort. Man kan ha flera ID06 samtidigt dock bara ett kort för varje anställningsavtal.

Får man använda ID06 som stämpelklocka?

Syftet med elektroniska personalliggare är att skapa konkurrens på lika villkor och minska svartarbete. Inte att införa en digital stämpelklocka för de anställda. Sedan den 1 januari 2016 är varje entreprenör/företagare i byggbranschen skyldig att redovisa sina anställda samt inhyrd personal för Skatteverket.

Relaterade inlägg: