Vad kan man göra på Dyrön?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra på Dyrön?

Vad kan man göra på Dyrön?

Dyrön har mycket att erbjuda – natursköna vandringsleder runt ön, härlig bastu, salta bad, två hamnar, restaurang Trålverket, Linas Brygga, minigolf, ICA-butik och vilda mufflonfår. Allt är inte öppet året runt, men öns välsorterade ICA-butik erbjuder både pizzeria och café såväl sommar som vinter.

Hur stor är Dyrön?

24 haStora Dyrön / Area

Hur lång är Dyröleden?

På Dyrön finns två vandringsleder, den gula leden och den blå leden. Den gula leden går runt hela ön och är cirka 5 kilometer. Den blå leden går över bergen från norr till söder och är 1,6 kilometer. Längs vägen bjuds du på fantastisk utsikt åt alla håll.

Får man tälta på Dyrön?

En smula långt mellan stranden och den läigaste platsen, men vid lättare vindar kan man också tälta närmre vattnet. OBS: Sälskyddsområde alldeles intill. T itta gärna men respektera förbudet att komma nära.

Får man tälta på Skaftö?

En smula långt mellan stranden och den läigaste platsen, men vid lättare vindar kan man också tälta närmre vattnet. OBS: Sälskyddsområde alldeles intill. ... Fina vatten runtom gör att man gärna drar sig till Danholmen, och tältplatserna är helt OK, även om viken är lite dyig.

Får man tälta på Käringön?

Paddla hela vägen till Härmanö Huvud och njut av sandstränder, laguner och magisk utsikt. ... Tänk på att det inte är tillåtet att tälta i naturreservatet på Härmanö/Gullholmen.

Relaterade inlägg: