Vad fiskar man med?

Innehållsförteckning

Vad fiskar man med?

Vad fiskar man med?

Vanliga spinnare, shadjiggar, wobblers, jigghuvuden, beteslås, färdigknutna tafsar (exempelvis i fluorocarbonmaterial), lekanden och börja där. Köp gärna beten i olika färger (neutrala färger samt färglatt). Variera även storlekar på beten så du kan fiska av vatten med olika stora profil på betet.

Hur fiskar man skaldjur?

Fiske med nät eller garn är en väldigt gammal fångstmetod. Redskapen består av ett nät med smö flöten i överkant och tyngder i nederkant. Nätet kan sättas på botten eller högre upp i vattnet. Ofta använder fiskaren flöten med en flagga på i vattenytan för att kunna lokalisera sina garn.

Vad fiskar man i Bohuslän?

I Bohuslän är det tillåtet att fiska havsöring i havet från 1 april fram till 30 september och minimimåttet för lax och havsöring är 45 cm.

Vad känner du till om näringsvärdet hos fisk och skaldjur?

Fisk är källa till selen, jod, protein, D-vitamin och vitamin B12. Men halterna varierar mycket mellan olika fiskarter och därför är det bra att äta olika sorters fisk och skaldjur. D-Vitamin finns bara naturligt i några få livsmedel och fisk är vår viktigaste D-vitaminkälla.

Relaterade inlägg: