Är det bra att klämma pormaskar?

Innehållsförteckning

Är det bra att klämma pormaskar?

Är det bra att klämma pormaskar?

Som du säkert vet så är det inte bra att trycka, klämma eller skrapa på någon form av akne. Ändå kan det vara frestande att göra dessa saker för att bli av med de irriterande pormaskarna. Under de senaste åren har det kommit fler masker, porremsor och pormask verktyg som lovar rena porer.

Kan man bli av med pormaskar?

Få bort pormaskar med våra enkla tips

  1. Jobba på djupet. En exfoliering är ett måste i hudvårdsrutinen om du vill behandla tilltäpptheter och pormaskar. ...
  2. Ös på med fukt. Det är lätt att tro att huden måste torkas ut för att pormasken ska vilja fly sin kos. ...
  3. Lägg på en lera. ...
  4. Sudda ut och jämna till. ...
  5. För en porfri yta.

Hur får man bort blackheads?

I samband med att du tvättar eller skrubbar ansiktet kan du ånga huden. Att ånga huden är superbra eftersom det öppnar upp porerna i ansiktet så att det blir lättare att ta bort pormaskar och orenheter inuti porerna. Du kan bland annat ånga huden genom att koka upp vatten i en kastrull.

Vad händer om man inte klämmer pormaskar?

Dels eftersom det kan leda till en inflammation, alltså en finne, samt att det kan bli ett ärr i huden. Så sluta kläm och följ istället våra fyra enkla tips här nedan.

Hur ska man klämma pormaskar?

Lägg ner pekfingrarna (inte naglarna) mot huden vid pormasken/finnen. Låt det vara en liten radie mellan fingrarna och pormasken/finnen. Tänk dig pormasken/finnen som en vulkan. Trycker du för nära/högt upp på vulkanen riskerar du att inte få med allt upp och ut.

Hur blir man av med pormaskar på näsan?

Varm ånga öppnar upp porerna och driver ut smuts och andra orenheter (perfekt). Koka upp varmt vatten, häll det i en stor bunke. Sätt dig sedan med huvudet över det varma vattnet och lägg en handduk över. Sitt så i ungefär 5 – 15 minuter och avsluta med att skrubba huden för att ut allt smuts.

Hur blir man av med pormaskar?

Det du kan göra är att använda en peeling kräm eller mask som är lämplig för hy med pormaskar. När du peelar ansiktet avlägsnas döda hudceller, smuts och fett genom att du skrubbar hyn lätt med små slipkorn. Du kan köpa en peeling mask eller kräm från en kosmetolog.

Hur ofta klämma pormaskar?

Det du absolut inte ska göra är att klämma dina pormaskar. Förutom att de kan bli inflammerade och leda till finnar så kan du även få ärr. Att klämma dem är frestande men det är ingen permanent lösning, då de alltid kommer dyka upp igen.

Hur förebygger man pormaskar?

Att återfukta efter är också viktigt för att förhindra uppkomsten av nya pormaskar. Så fort pormasken är borta så är det viktigt att börja förebygga att det ska uppstå nya. Regelbundna peelingar med BHA-syra är det som fungerar bäst. BHA är fettlöslig och tränger ner i porerna och löser upp talg.

Hur man tar bort pormaskar på näsan?

En portömning är det mest effektiva sättet att bli kvitt pormaskar. Våra hudterapeuter värmer då upp huden, rengör din hy på djupet och exfolierar. Detta löser upp tilltäppta porer och avlägsnar döda hudceller. Behandlingen avslutas med en återfuktande ansiktskräm som balanserar din hud.

Relaterade inlägg: