Vad blir man efter professor?

Innehållsförteckning

Vad blir man efter professor?

Vad blir man efter professor?

Professor (Sverige)
Akademiska titlar och anställningsformer
Högre titlar Docent
Tidigare anställningsformer Forskarassistent Forskardocent
Andra anställningsformer Rektor Prorektor Dekan Prodekanus Prefekt Proprefekt Amanuens Director musices

Hur länge måste man studera för att bli professor?

Vanligtvis innebär flödet en kandidatexamen som vanligtvis tar 4–5 år, en magisterexamen som tar ytterligare 1-3 år och en doktorsexamen. och åtminstone ytterligare tre år efter det. Vet bara att du inte kommer att lägga in ett antal år lägre än åtta år för att bli professor.

Vad krävs för att bli professor?

Fakulteterna beslutar om antal sakkunniga i respektive ärende. Ämnesområdet för anställningen som professor ska i normalfallet vara detsamma som för anställningen som universitetslektor. ... Beslut om befordran till professor ska beredas av lärarförslagsnämnd. Beslut om befordran fattas av rektor.

Hur blir man professor i ekonomi?

För att få tjänst som lektor, forskarassistent eller professor krävs omfattande meriter från egen forskning på avancerad nivå och erfarenhet från undervisning på högskolenivå. Grundläggande utbildning finns på bl a Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet eller Naturvetenskapsprogrammet.

Hur blir man professor i svenska?

Behörighetskraven vid befordran till professor är desamma som vid utannonserad anställning som professor, det vill säga det krävs såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten (HF 4:3).

Relaterade inlägg: