Hur går prövningen till polis?

Innehållsförteckning

Hur går prövningen till polis?

Hur går prövningen till polis?

Moment i prövningen

  • Teoretiskt test och personlighetstest i datasal. Den psykologiska prövningen startar med ett teoretiskt test och ett personlighetstest. ...
  • Sjuksköterskans förundersökning. ...
  • Hörselundersökning. ...
  • EKG, puls- och blodtrycksmätning. ...
  • Fysiskt arbetsprov. ...
  • Mätning av muskelstyrka. ...
  • Registrering av längd, vikt och BMI.

Kan jag bli polis test?

Teoretiskt test, personlighetstest och psykologintervju för att bedöma din lämplighet. Läkarundersökning där läkaren även väger in dina resultat från de fysiska och medicinska testerna. Drogtest där spår av droger innebär att du blir avförd, oavsett övriga testresultat och bedömningar.

Är det lätt att bli polis?

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. ... Det går att läsa utbildningen på distans. Utbildningen är studiemedelsberättigande.

Är det svårt att komma in på polishögskolan?

Ansökningsrekordet med 15 776 sökande till hösten 2019 var runt 4 000 fler än terminen innan. Ändå är det fortfarande svårt att fylla platserna runtom i landet, och av de sökande kallas mindre än hälften till prövning. De som testas får antagningsbesked först strax innan midsommar.

Hur går antagningen till polishögskolan till?

I ett första steg ansöker man till Rekryteringsmyndigheten. När man gjort sin anmälan och klarat de första två delarna skickas anmälan automatiskt från Rekryteringsmyndigheten till Antagning.se. UHR kontrollerar att sökande uppfyller kravet om grundläggande och särskild behörighet.

Hur lång tid tar det att bli polis?

För att kunna antas som extra poliskonstapel krävdes det att man var ”af fullkomligt god frejd”, hade ”lugnt sinnelag”, kunde läsa och skriva och var minst 170 centimeter lång. Idag finns inget längdkrav på den som vill bli polis, men den som söker måste ha en normal fysisk förmåga och vara minst 18 år.

Vem får bli polis?

Krav på dig som vill bli polis: Svensk medborgare. 18 år, du måste ha fyllt 18 år när du ansöker. Giltigt svenskt körkort (B-behörighet), manuell växel. Behörigheter.

Relaterade inlägg: