Vad gör man hos barnmorskan?

Innehållsförteckning

Vad gör man hos barnmorskan?

Vad gör man hos barnmorskan?

Barnmorskan lyssnar på ditt barns hjärtljud, tar blodprov för järnvärde och blodsocker, mäter blodtrycket och du får väga dig. Du får information om föräldrargrupper och förlossningsföreläsningar. Det är även nu som du gör ditt val av förlossningsklinik.

Vad fråga barnmorskan?

Då pratar du och barnmorskan om hur du mår, om du har några sjukdomar och om dina tankar om graviditeten. Du får också information om fosterdiagnostik, om du vill. Din graviditet dokumenteras i en journal. I journalen skriver barnmorskan in uppgifter om hur du mår, vad du väger och olika provsvar.

Vad gör man på andra besöket hos barnmorskan?

Vid det andra besöket följer vi upp det ni tidigare pratat om och du/ni får mer information. Du lämnar även urinprov och blodprov för att se till att allt är bra. Vanligtvis blir det mellan åtta och tio besök hos barnmorskan. Antalet besök styrs främst av basprogrammet samt efter individuella behov.

Hur skriver man in sig hos barnmorskan?

Vid inskrivningstillfället tas blodprover, din vikt kontrolleras och ni pratar om livsstilsfrågor såsom rökning, motion, kost och alkohol. Barnmorskan frågar också om eventuella sjukdomar och om du tar några mediciner. Om behov finns kan du även få träffa en läkare för en gynekologisk undersökning.

Hur ofta går ni till barnmorskan?

I Västra Götalandsregionen erbjuds du som frisk förstföderska ungefär nio besök hos din barnmorskemottagning. Exakt hur många besök det blir och hur de fördelas, bestäms av dig och din barnmorska tillsammans utifrån hur du mår samt eventuella andra omständigheter som kan påverka din graviditet.

Vad ska man göra med Moderskapsintyget?

Vem ska göra vad? När en patient är gravid ska hen ett intyg om graviditet (ibland kallat moderskapsintyg) av hälso- och sjukvården. Intyget behövs om föräldern begär ersättning innan barnet är fött.

Kan man byta Barnmorskemottagning?

När bör valet ske? Så snart du fått veta att du är gravid kan du kontakta en barnmorskemottagning/mödravårdscentral. Du får själv välja vilken barnmorskemottagning du vill gå till och har möjlighet att byta mottagning under graviditeten.

Får min partner följa med på ultraljud?

Du får även följa med till specialistmödravården och på rutinultraljud.

Får partner följa med på ultraljud Stockholm?

Partners får följa till planerat besök under förutsättning att hen inte har infektionssymptom.

Hur många ultraljud gör man i Göteborg?

Alla gravida erbjuds ett ultraljud mellan vecka 18 och 20. Ett ultraljud kan göras under hela graviditeten.

Relaterade inlägg: