Varför talar vi svenska på olika sätt?

Innehållsförteckning

Varför talar vi svenska på olika sätt?

Varför talar vi svenska på olika sätt?

I Sverige finns det många invandrare och de talar många olika språk, till exempel spanska, franska, turkiska och syrianska. Vi som bara talar svenska måste lära oss flera språk. Vi har mycket att lära av dem som kommer från andra länder och talar andra språk. De små språken ska få det bättre.

På vilka sätt kan olika språkbruk ge olika status hos människor i olika situationer?

Vi anpassar vårat språk i olika situationer och sammanhang och beroende vem vi pratar med. Kompisen, jobbintervjun eller farföräldrar, språket anpassas och jag själv gör det också, vårat språk påverkas alltså även av vem vi pratar med och vi situationanpassar talet.

Vad tycker andra länder om svenska språket?

Många gånger har man hört att ”Svenska låter nästan som när man sjunger” när t. ex. Engelsmän eller Amerikanare skall försöka beskriva hur Svenska låter. Men som Svensk är det väldigt svårt att relatera till det, eftersom vi redan kan språket.

Vad har påverkat svenska språket historiskt?

Några sådana förändringar är: Under hela medeltiden, omkring år 1000–1500, var påverkan från tyskan stor, framför allt på ordförrådet: arbete, betala, bli, möjlig är alla tyska lånord. Tyska var ett viktigt långivande språk ända in på 1900-talet. Dagens tvåkasussystem införs.

Varför pratar man på olika sätt i olika situationer?

Känslighet i situationen I samspel förmedlas en stor del av budskapen på annat sätt än via talet. Människans kroppsspråk avspeglar hur hon förhåller sig till samtalspartnern och situationen man delar. Tonfall, miner och gester avslöjar ofta budskapets verkliga innehåll.

Varför pratar en individ på olika sätt i olika situationer?

Människan kan använda språket på olika sätt beroende på situation och detta är ett exempel på språklig variation och det finns otaliga språkliga fenomen som visar på det. ... Du anpassar ditt sätt att prata när du umgås med människor du delar ett specialintresse med.

Relaterade inlägg: