Vilka kastruller fungerar på induktionsspis?

Innehållsförteckning

Vilka kastruller fungerar på induktionsspis?

Vilka kastruller fungerar på induktionsspis?

Om du nyss bytt till induktionshäll är en induktionsplatta en bra lösning för fortsätta kunna använda kärl som inte är magnetiska. Grytor, stekpannor och kastruller tillverkade av aluminium, koppar, keramik eller rostfritt stål som vanligtvis inte kan användas på en induktionsspis kan nu användas igen!

Vad händer om man använder fel kastrull på induktion?

Om du använder fel typ av kokkärl på din spis så fungerar inte uppvärmningen som den ska, och det uppstår ett ljud. På låg effekt kan det låta som ett knäppande, men på högre effekt kan det låta som om spisen eller kastrullen tjuter. Det är inte farligt, men då vet du att du inte ska använda den kastrullen på hällen.

Vilka material till induktionshäll?

Kastruller i aluminium värms upp snabbt vilket är bra för de som vill komma igång fort. De leder värme bra och de flesta går att använda på induktionshällar förutsatt att de har en magnetisk botten. Aluminium är inte magnetisk i sig men de lite dyrare varianterna brukar ha en magnetisk platta ingjuten i botten.

Vad är en induktionsspis?

Induktionshällar har kraftiga, högfrekventa elektromagneter istället för uppvärmda metallspiraler. Dessa magneter genererar ett magnetfält som värmer upp kastrullen och inte hällen. ... Hällen kommer att vara varm, men den värmen är restvärme från stekpannan eller kastrullen, inte värme från spisen.

Vilka kastruller fungerar på glaskeramikhäll?

Köper du en glaskeramikhäll behöver du inga särskilda stekpannor eller kastruller. Dina gamla duger bra, till skillnad från induktionshällen där du behöver magnetisk botten på kokkärlen.

Vilka kastruller fungerar på gasspis?

  • Fiskars Classic Såskastrull med lock 1.5 L 16 cm. ...
  • Fiskars Functional Form Kastrull med lock 1.5 L 36 cm. ...
  • Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Kastrull med lock 2 L 18 cm. ...
  • Fiskars Hard Face Kastrull med lock 1.8 L 18 cm. ...
  • Greenpan Cambridge Kastrull 1.5 L 16 cm. ...
  • Scanpan TechnIQ Windsor Kastrull 2.8 L 22 cm.

Vad kan man inte använda på induktionshäll?

Eftersom induktionstekniken använder magnetism för att värma upp kärlet måste det vara magnetiskt, med en platt botten. Därför går det inte att använda kärl gjorda av exempelvis aluminium, koppar, glas eller keramik om de inte har en magnetisk bottenplatta.

Hur fungerar en glaskeramikhäll?

Under glasytan på en glaskeramikhäll har värmeelement placerats och när de värms upp överförs värmen till den valda kokzonen. Induktionshällar anpassar sig efter dina kastruller och värmer upp dessa snabbt och jämnt. Om det inte står några kastruller på hällen värms inte kokzonen upp.

Varför låter min induktionshällen?

Din induktionshäll har en rad olika ljud den gör under användning. Om kokplattan är på låg effekt kan det höras ett knäppande ljud, medan hög effekt istället kan ge ifrån sig ett brummande ljud. Och använder du flera kokplattor samtidigt kan det förekomma ett högfrekvent ljud.

Relaterade inlägg: