Är det lätt att få jobb som busschaufför?

Innehållsförteckning

Är det lätt att få jobb som busschaufför?

Är det lätt att få jobb som busschaufför?

Efterfrågan på bussförare väntas öka något det kommande åren och konkurrensen om jobben minskar. Det är främst inom kollektivtrafiken som rekryteringsbehoven finns. Det närmsta åren är arbetsmarknaden god för bussförare.

Vad krävs det för att bli busschaufför?

Hur blir du bussförare?

  1. Är du under 20 år, söker du fordons- och transportprogrammet på gymnasiet och väljer inriktning persontrafik. ...
  2. Är du 21 år och har körkort B kan du söka YrkesVux eller Komvux. ...
  3. Är du 21 år, har körkort B och har god körvana, kan du gå en arbetsmarknadsutbildning via Arbetsförmedlingen.

Vad är lönen för en busschaufför?

Ingångslönen som bussförare är 25 771 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 148:11 kronor per timme. Från och med är ingångslönen som bussförare 26 271 kronor i månadslön om du arbetar 100%.

Vad gör man som lastbilschaufför?

En lastbilschaufför eller en lastbilsförare transporterar allt från byggmaterial, möbler och livsmedel till kemikalier, bränsle och levande djur. ... Yrket som lastbilsförare är ett självständigt yrke som kräver att man är duktig på att planera och organisera sina uppgifter.

Hur lång tid tar det att ta busskörkort?

Kraven för D-körkort – Buss Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader. Du uppfyller ålderskraven nedan. Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Du har inget körkort från något annat EES-land .

Vad kostar buss utbildning?

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar studiemedel från CSN. Du bekostar själv läkarundersökningen för att få ditt körkortstillstånd (villkor för antagning). Kostnader för prov hos Trafikverket tillkommer. För mer information om Yrkesförare buss, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Relaterade inlägg: