Vad frågar man en referens?

Innehållsförteckning

Vad frågar man en referens?

Vad frågar man en referens?

Fråga om referenten har tid för att tala med dig eller om det är bättre att du ringer tillbaka senare. arbetsuppgifter, ansvar, förutsättningarna i organisationen och vilka krav som ställs på den sökande. gjorde i olika arbetssituationer, hur det gick och vad resultatet blev.

Vad frågar man när man ringer på referenser?

Vid referenstagningen stämmer rekryteraren av vilken relation du och referenten haft samt försöker skapa sig en så bra helhetsbild av dig som möjligt. Utöver att bekräfta dina arbetsuppgifter frågar rekryteraren efter dina starka sidor, eventuella utvecklingsområden och hur din samarbetsförmåga är.

Vad göra om någon inte vill vara referens?

Även om du känner att du inte har något bra att säga om kollegan kan du tacka nej till att vara referens på ett vänligt sätt. För att slippa hamna i ett obekvämt samtal där du måste förklara varför du inte vill ge referenser kan en nödlögn faktiskt vara bäst för er båda.

När de ringer referenser?

Referenstagning sker oftast sent i processen med den eller de slutkandidat(er) du har valt ut efter intervjuer. I vanliga fall ber du kandidaten lämna namn på referenspersoner som du kan kontakta. Ibland kan det hända att du vill prata med någon som kandidaten inte uppger.

Relaterade inlägg: