Varför distriktssköterska?

Innehållsförteckning

Varför distriktssköterska?

Varför distriktssköterska?

Distriktssköterskan har särskild kompetens att arbeta med folkhälsa och arbetar även med att identifiera och behandla exempelvis stress, sömnproblem och psykisk ohälsa. Inom hemsjukvården sköter distriktssköterskan vården av människor med svåra kroniska sjukdomar och handikapp samt vård av människor i livets slutskede.

Vad är Distriktsjuksköterska?

Specialistsjuksköterskeprogrammet - distriktssköterska. Programmet ger kompetens inom omvårdnad och folkhälsoarbete på hälso- och sjukvårdens första vårdnivå. Grunden i distriktssköterskans arbete är möten med människor i alla åldrar och varierande hälso- och sjukdomstillstånd.

Vad gör en sjuksköterska på sjukhus?

Det är sjuksköterskan som leder och planerar omvårdnadsarbetet, sköter medicinering, provtagning, sårvård, undersökningar och för journalanteckningar över patienternas tillstånd.

Var kan man jobba som distriktssköterska?

Distriktssjuksköterska arbetar på vårdcentraler och i kommunernas hälso- och sjukvård. Distriktssköterskor arbetar på vårdcentraler och inom kommunens hälso- och sjukvård. Arbetsuppgifterna kan innebära egen mottagningsverksamhet, barnhälsovård, hemsjukvård och vård av äldre och funktionshindrade i särskilt boende.

Kan distriktssköterska?

Distriktssköterskan kan arbeta på vårdcentraler, familjecentraler, BVC och inom kommunens hälso- och sjukvård. ... Att stödja och handleda hemvårdens personal i omvårdnadsarbetet, liksom närstående som vårdar sjuka i hemmet, ingår också i arbetet.

Vad jobbar en distriktssköterska?

Distriktssköterskans uppgift i folkhälsoarbetet är att i kontakter med patienter och anhöriga systematiskt integrera relevanta förebyggande och hälsofrämjande aspekter. Det är i dessa vardagliga möten som hälso- och sjukvården har sin största förebyggande potential.

Vad gör en Onkologisjuksköterska?

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård förbereder dig för att självständigt leda och utveckla omvårdnad inom cancervård. Du får kunskap om cancersjukdomars epidemiologi, diagnostik, behandling och vård, och får fördjupa dig i ämnen som du själv väljer.

Vad gör en Kommunsjuksköterska?

Sjuksköterskans viktigaste ansvar i kommunen på särskilda boenden för äldre eller inom hemsjukvård är att: Leda omvårdnadsarbetet och tillgodose att boende och patienter får en god och högkvalitativ omvårdnad och rehabilitering. I detta ingår att göra en vårdplan tillsammans med den äldre och dennes anhöriga.

Hur är det att jobba som sjuksköterska på vårdcentral?

Sjuksköterskans uppgifter på en vårdcentral är oftast med telefonrådgivning och bedömer om patienten ska boka ett läkarbesök eller söka akutvård. Andra arbetsplatser finns för de som har specialiserat sig inom ett visst område. Specialistsjuksköterskor har fördjupat sina kunskaper inom vissa specialområden.

Vilka vaccin får DSK ordinera?

11 § Vid ordination av dos 4 av det vaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta och polio som ska erbjudas vårdnadshavare enligt 5 § Folkhälsomyndighetens föreskrifter (HSLF-FS 2016:51) om vaccination av barn i enlighet med det allmänna vaccinationsprogrammet för barn är en sjuksköterska med sådan utbildning som omfattas ...

Relaterade inlägg: