Vad kan man använda friggebod till?

Innehållsförteckning

Vad kan man använda friggebod till?

Vad kan man använda friggebod till?

Användningsområde. Friggeboden kan användas till exempel som uthus, garage, förråd, växthus, gäststuga, bastu eller båthus. Det viktiga är att den används som ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus.

Hur många friggebodar får man ha på en tomt?

Det här gäller för friggebodar Det är tillåtet att uppföra en eller flera friggebodar utan bygglov i omedelbar närhet av, men inte sammanbyggd med, ett en- eller tvåbostadshus. Den sammanlagda byggnadsarean av alla de bodar som uppförts på tomten får inte vara större än 15 kvadratmeter.

Vad räknas som friggebod?

En friggebod är en komplementbyggnad som inte kräver bygglov. ... En friggebod är ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus. Det måste därför finnas ett sådant bostadshus på tomten när du börjar bygga din friggebod. Friggeboden ska vara fristående och får inte byggas ihop med en annan byggnad.

Hur får en friggebod se ut?

Reglerna för att bygga friggebod ser ut så här: Du får bygga hur många komplementhus du vill på tomten, men den sammanlagda byggytan får inte överskrida 15 kvm. Finns det redan extra byggnader på tomten ska ytan på dessa dras av från den nya byggnaden. Höjden från mark till taknock får vara max 3 meter.

Vad får ett attefallshus användas till?

Ett attefallshus kan användas som bostadshus, och då antingen som ett permanent boende eller som ett fritidshus. Det kan även fungera som en så kallad komplementbyggnad, alltså exempelvis ett förråd eller en gäststuga.

Vilka regler gäller för friggebod?

Du får bygga en eller flera friggebodar, så länge den totala byggnadsarean inte överstiger 15 kvm. Nockhöjden får inte vara högre än 3 meter från medelmarknivån och avståndet till tomtgräns måste vara minst 4,5 meter.

Hur många byggnader får man ha på en tomt?

Det finns inga generella regler för hur många hus du får lov att bygga på en tomt utom plan. Man brukar dock säga att det inte får lov att finnas fler än två till tre bostadshus/-lägenheter på en småhusfastighet. I detta fall avgör kommunen vad som gäller.

Hur stor bod får man bygga utan bygglov?

Friggebod max 15 m² - både inom som utanför planlagt område Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar som har uppförts på tomten får inte vara större än 15 kvm och får inte vara högre än 3,0 meter till taknock samt placeras i omedelbar närhet av bostadshuset.

Vad räknas som förråd?

Förråd används till att förvara olika saker. Förråd kan variera i storlek, från ett källarförråd till stora salar. Om ett förråd innehåller kommersiella varor kallas det istället lagerlokal. I ett förråd förvarar man saker som inte behövs ofta, och därför inte behöver stå framme.

Vad räknas som Lekstuga?

Lekstuga är ursprungligen en sammankomst för ungdomar och vuxna personer för lekar och dans. ... En lekstuga sätts oftast upp antingen i privata trädgårdar eller på lekplatser. För att bygga en lekstuga behövs i regel inget bygglov. I lekstugan leks ofta rollekar, till exempel Mamma pappa barn.

Relaterade inlägg: