Vad får en lärling göra?

Innehållsförteckning

Vad får en lärling göra?

Vad får en lärling göra?

Vad innebär det att vara lärling? Under din lärlingstid får du erfarenhet och kunskap som du kommer att ha stor nytta av i ditt kommande yrke. Det är också då du samlar på dig den arbetade tid du behöver för att ett yrkesbevis. Som lärling är du ännu inte färdigutbildad.

Hur mycket tjänar en elektriker lärling?

Lärling 1-720 timmar: 17 102 kronor/månad. Lärling 720 timmar: 18 569 kronor/månad. 1:a året i yrket: 24 779 kronor/månad. 2:a året i yrket: 25 521 kronor/månad.

Vad krävs för att bli elektriker lärling?

gymnasiebetyg innehållande svenska, engelska och matematik betyg, intyg på genomfört prov i "Skötsel av elanläggningar/"Elsäkerhet vid arbete", anställningsavtalet från nuvarande arbetsgivare. Du blir nu registrerad som lärling.

Vad betyder lärlingsanställning?

Gymnasial lärlingsanställning innebär att eleven ingår avtal om en tidsbegränsad anställning med den arbetsplats där eleven gör sitt arbetsplatsförlagda lärande (apl). En elev kan fortsätta sin gymnasiala lärlingsutbildning även om anställningen upphör.

Vad får en elektriker i timmen?

En elektriker som erbjuder dig en trygg och säker elinstallation bör rimligen ha ett timpris på mellan 8 kronor i timmen, inklusive moms.

Hur mycket tjänar en elektriker i Sverige?

35 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att bli lärling?

För att kunna anställa en lärling krävs två saker. Företaget ska ha tecknat Installationsavtalet och lärlingen ska ha rätt utbildning enligt branschkraven. Första kravet som ställs för att lärlingen ska kunna räkna sin lärlingstid är att företaget som anställer har tecknat Installationsavtalet.

Vad krävs för att bli certifierad elektriker?

Om man vill bli elinstallatör måste man ansöka om en auktorisation hos Elsäkerhetsverket. För att få en auktorisation ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. Kraven regleras i Elsäkerhetsverkets auktorisationsföreskrifter ELSÄK-FS 2017:4.

Relaterade inlägg: