Hur mycket får man jobba som 13 åring?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man jobba som 13 åring?

Hur mycket får man jobba som 13 åring?

För ungdomar gäller att arbetstiden inte får hindra skolgång- en eller möjligheten att ta till sig skolundervisningen. Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka.

Hur mycket får en ungdom jobba?

Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. Om det behövs med hänsyn till arbetsuppgifterna eller övriga arbetsförhållanden gäller ett undantag från den här regeln. Då får ungdomar istället arbeta upp till 8 timmar per dag i genomsnitt på en sjudagarsperiod.

Vad får man jobba med när man är 15 år?

Regler året du fyllt 15 år Då gäller det att du bara får arbeta med lätta saker som är ofarliga. Du får inte utföra tunga lyft. Du måste ha en handledare som övervakar dig. Du får inte heller sälja varor som har åldersgräns, till exempel snus och alkohol.

Vad kan en 12 åring jobba med?

Jobb för barn som är 12 år Exempelvis kan man som 12-åring sälja majblommor eller jobba med uppdrag som har med sin hobby att göra. Du kan också jobba som statist eller som barnskådespelare, dock behöver du ha tillstånd från arbetsmiljöverket.

Vilken ålder får man börja arbeta?

För att lov att jobba i Sverige krävs det att du är minst 13 år gammal. Barn under 13 år får inte lov att arbeta i Sverige. Vidare säger lagen att du som är över 13 år men ännu inte fyllt 15 år får jobba max 7 timmar per dag och högst 35 timmar i veckan.

Relaterade inlägg: